Adem- en ontspanningstherapie Wassenaar

Adem- en ontspanningstherapie Wassenaar

Adem- en ontspanningstherapie is voor iedereen die klachten heeft die worden veroorzaakt of verergerd door spanningen. Bijvoorbeeld door werk, ziekte of de drukte van het dagelijks leven. Je bent misschien gewend geraakt aan de spanning. Dit kun je een tijd volhouden. Maar zonder rust en ontspanning kunnen er allerlei klachten ontstaan.  Adem- en ontspanningstherapie Wassenaar.

Eerste vier behandelingen

Tijdens de eerste vier behandelingen van de adem- en ontspanningstherapie onderzoek ik of jouw klachten te maken hebben met spanning. Ook zoek ik naar een oefenvorm die je ontspanning geeft in het dagelijkse leven. We bespreken de ervaringen die je opdoet tijdens de behandelingen en het oefenen thuis. Je ontdekt welke ontspanningsreactie een positieve verandering geeft. Wordt het rustiger in je hoofd? Heb je meer ruimte om te ademen? Merk je wanneer de spanning oploopt? Door de behandeling krijgen we inzicht in de oorzaak en de factoren die de spanning beïnvloeden.

Adem- en ontspanningstherapie

Fysieke of psychische klachten

Er zijn verschillende typen gezondheidsklachten waarbij de therapie wordt toegepast:

  • Klachten zonder duidelijke lichamelijke oorzaak: hyperventilatie, migraine, chronische vermoeidheid, slaapproblemen, burn-out
  • Psychische klachten: angsten, somberheid, depressie, fobieën en paniekklachten
  • Functionele klachten van houding, adem en beweging: nek- en rugklachten, chronische pijn, adem- en stemproblemen, CANS, whiplash
  • Spanningsklachten met specifieke somatische oorzaak: klachten bij hart- en longpatiënten en mensen met neurologische problemen
  • Aandachtsproblemen: ADD, ADHD
  • Onzeker of negatief zelfbeeld
  • Lichamelijke of psychische klachten als gevolg van een ongeluk of trauma

Doorverwijzing naar specialist

Ik begeleid voornamelijk mensen die nog voldoende in staat zijn zelfstandig te functioneren, maar door een psychische of lichamelijke klacht worden beperkt in hun dagelijkse leven. Is er sprake is van ernstige depressies, ernstige persoonlijkheidsproblematiek of psychotische klachten? Dan verwijs ik je door naar een specialist. Je kunt me altijd bellen om te overleggen. Adem- en ontspanningstherapie Wassenaar.

Methode van Van Dixhoorn

Ik maak gebruik van de methode van Van Dixhoorn. Jan van Dixhoorn is een arts en wetenschapper. Hij ontdekte dat lichaamsbewustwording en zelfregulatie belangrijk is voor een goede gezondheid en herstel van ziekte. In de afgelopen 30 jaar heeft hij een eigen methode ontwikkeld die wetenschappelijk is onderzocht. Het belangrijkste uitgangspunt van Van Dixhoorn: er is niet één specifieke manier van ontspannen die voor iedereen toepasbaar is. Veel belangrijker is met een procesmodel samen te zoeken naar een ingang voor ontspanning. Adem- en ontspanningstherapie Wassenaar.

Geschikt voor iedereen

Adem- en ontspanningstherapie heeft wellicht iets weg van yoga. Maar de therapie is meer gespecialiseerd in processen om tot gerichte ontspanning te komen. En is dus ook meer geschikt voor mensen met diverse problemen. Ook als je onbegrepen, veel of langdurige klachten hebt, kun je er snel baat bij hebben.

Janet van den Broek is gediplomeerd adem- en ontspanningstherapeut, stress- en burn-out coach en oefentherapeut Ceasar. Ze coacht al meer dan 15 jaar mensen met hulpvragen op het gebied van adem, houding en bewegingsapparaat. Daarnaast helpt ze mensen met psychische klachten. Wil jij beter leren omgaan met stress? Neem dan snel contact op voor een vrijblijvende kennismaking. Het kan je leven zomaar veranderen. Adem- en ontspanningstherapie Wassenaar.

Neem contact met me op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Adem- en ontspanningstherapie Wassenaar

Bereikbaarheid

De praktijk is gevestigd in het souterrain een monumentaal pand in het centrum van Den Haag, tegenover de Oude Kerk. Met het openbaar vervoer is de praktijk te bereiken met tram 16 (halte Gravenstraat), RandstadRail lijn 3 of 4 (halte Grote Markt) of bus 24 (halte Kneuterdijk). Kom je op de fiets? Deze kun je stallen bij Biesieklette Grote Markt, ter hoogte van Laan 8, 2512 GM. In het centrum kost parkeren in de omliggende straten overdag van 09.00uur tot 18.00uur €4,50 per uur en na zessen €2,40 per uur. De meest dichtstbijzijnde garage is Q-Park City Parking naast Hotel Ibis en tankstation Esso: ter hoogte van Laan 8, 2512 GM.

Let op! 

Als je na het invullen van het contactformulier binnen enkele werkdagen geen reactie van mij ontvangt, controleer dan je postvak met ongewenste e-mail (spam).