Advies op maat voor werkgevers

Advies op maat voor werkgevers

Spanningsklachten bij werknemers

Ziekteverzuim op het werk komt vaak door spanningsklachten. Werknemers die moeite hebben met de stress op hun werk, kunnen lichamelijke en psychische klachten krijgen. Bijvoorbeeld: hoofdpijn, concentratieverlies, slapeloosheid, snel kwaad worden en neerslachtigheid.

Adem- en ontspanningstherapie helpt

Ik coach werknemers om mentaal en fysiek gezond te worden en te blijven op het werk. Of je nu werkt in het bedrijfsleven, de zorg, de bouw of een andere sector. Adem- en ontspanningstherapie kan ervoor zorgen dat je werknemers minder stress en onnodige spanning ervaren. Daardoor zal het ziekteverzuim dalen. Meer informatie over adem- en ontspanningstherapie.

Individuele stress- en burn-outcoaching

Als erkend CSR-coach bied ik ook individuele stress- en burn-outcoaching. Hierbij pak ik stressklachten op drie niveaus aan: lichamelijk, psychisch en gedragsmatig. Door praktische handvatten en heldere inzichten ontdekt je werknemer hoe hij of zij zelf kan werken aan herstel. Daardoor krijgt de werknemer meer energie, kan deze meer aan en komt weer in balans. Meer informatie over individuele stress- en burn-outcoaching.

Workshops voor groepen

Ik bied workshops aan voor werkgevers over burn-out en werkstress.

Burn-out is anno 2017 beroepsziekte nummer één. De workshop over burn-out is voor leidinggevenden, HR-managers en bedrijfsartsen. Hierin ontdek je de rol van het lichaam in preventie en herstel op de werkvloer. Ook kom je te weten hoe burn-out ontstaat. Je leert hoe je zelf kunt bijdragen aan sneller herstel van de werknemer.

Workshop: Een andere kijk op burn-out

De workshop over werkstress is voor iedereen die wil leren om  spanning op en buiten de werkvloer beter te herkennen. Op basis van jouw eigen ervaringen krijg je praktische oefeningen aangereikt die je meteen in de praktijk kunt brengen.

Workshop: Werkstress

Samenwerking en doorverwijzing

Afhankelijk van je hulpvraag zal ik één of meerdere trajecten uitzetten. Dit kunnen individuele trajecten zijn of groepstrainingen. Ook werk ik nauw samen met verschillende paramedici en trainers.  Zij kunnen de behandeling vanuit hun eigen achtergrond en medische kennis versterken en ondersteunen. Ik kan hen inzetten om jou en/of je werknemers zo goed mogelijk te begeleiden. Dit team bestaat onder andere uit een:

  • Oefentherapeut. Wanneer je lang zit, veel staat of vaak moet bukken, kunnen lichamelijke klachten ontstaan. Bijvoorbeeld rug-, nek- en schouderklachten of hoofdpijn. Met gerichte houdings- en bewegingstherapie krijg je inzicht in jouw patronen en leer je deze verbeteren. Ook de manier waarop je werkplek is ingericht heeft een grote invloed op het ontstaan of in stand houden van pijn of stijfheid.
  • Trainer op het gebied van communicatie. Wat je zegt en hoe je het zegt. Met welk doel en in welke context. Hoe je ontvangt. Er valt veel te winnen met adequate en heldere communicatie. Dit heeft grote invloed op bijvoorbeeld je manier van presenteren en leidinggeven. Maar ook op het opbouwen van vertrouwen. Dit leidt tot betrokkenheid, verantwoordelijkheid en resultaat.
  • Psychotherapeut. Soms is er sprake van dieper liggende problematiek. Dan kunnen psychologische behandelingen ondersteunend en verhelderend zijn.
  • Bewegingscoach. Je leert je lichaam activeren op jouw eigen niveau. Zo zet je een proces in werking dat zorgt voor verandering. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Soms train je in de buitenlucht. Daardoor kun je dieper ingegaan op thema’s die op dit moment bij jou spelen.
Preventie

Ik werk niet alleen voor werkgevers die werknemers met (beginnende) klachten hebben. Ook als je preventief wilt werken aan de gezondheid van je werknemers, is adem- en ontspanningstherapie een goed hulpmiddel.

Maak kennis!

Wil je ervaren wat de mogelijkheden zijn voor jouw organisatie? Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Dan ontvang je binnen een week een offerte.