Claustrofobie Wateringen

Claustrofobie Wateringen

Overmatige vrees voor kleine ruimtes is een vorm van een specifieke fobie. Praktische gedragstherapie is de aangewezen behandelvorm voor deze angstklacht. De prognose is gunstig, behandeling met medicatie is in de meeste gevallen af te raden. Claustrofobie Wateringen.

Bang voor kleine ruimtes

Bang zijn in kleine ruimtes als liften, kelders, WC, vliegtuig, achterbank van de auto etc. komt veel voor. Claustrofobie is dan ook bij veel mensen een bekende fobie. Confrontatie met kleine ruimtes waarin men zich opgesloten voelt, kunnen leiden tot angst of zelfs zeer heftige paniekreacties. Claustrofobie Wateringen.

Kan leiden tot

Claustrofobie kan leiden tot ademhappen, duizeligheid, hartbonzen, trillen, zweten, schudden, misselijkheid, even niet meer jezelf zijn, gevoelloosheid of versteend/verlamd voelen, rillingen (warm of koud), verkrampt gevoel op de borst, doodsangst, hyperventilatie, angst om gek te worden of rare dingen te doen. Janet van den Broek

Hoe ga ik te werk

  • Diagnostiek en probleemanalyse
  • Psycho-educatie, informatie over de behandeling van uw claustrofobie
  • Toepassing van bewezen effectieve technieken om claustrofobie aan te pakken
  • Praktijkoefeningen
  • Evaluatie en advies
  • Terugvalpreventie
  • Als u medicatie gebruikt om de angst te onderdrukken bespreken wij graag, in samenwerking met uw arts, hoe dit af te stemmen.
  • Als u door uw angst veel situaties bent gaan vermijden, wordt u tijdens de therapie praktisch geholpen bij het wegnemen van onwenselijke vermijdingen.

Neem contact op

We bespreken de ervaringen die je opdoet tijdens de behandelingen en het oefenen thuis. Je ontdekt welke spanning reactie een positieve verandering geeft. Door de behandelingen krijgen we inzicht in de oorzaak en de factoren die de spanning beïnvloeden. Neem contact op voor een kennismaking. Claustrofobie Wateringen.

Vul het contactformulier in

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Claustrofobie Wateringen

Bereikbaarheid

De praktijk is gevestigd in het souterrain een monumentaal pand in het centrum van Den Haag, tegenover de Oude Kerk. Met het openbaar vervoer is de praktijk te bereiken met tram 16 (halte Gravenstraat), RandstadRail lijn 3 of 4 (halte Grote Markt) of bus 24 (halte Kneuterdijk). Kom je op de fiets? Deze kun je stallen bij Biesieklette Grote Markt, ter hoogte van Laan 8, 2512 GM. In het centrum kost parkeren in de omliggende straten overdag van 09.00uur tot 18.00uur €4,50 per uur en na zessen €2,40 per uur. De meest dichtstbijzijnde garage is Q-Park City Parking naast Hotel Ibis en tankstation Esso: ter hoogte van Laan 8, 2512 GM.

Let op! 

Als je na het invullen van het contactformulier binnen enkele werkdagen geen reactie van mij ontvangt, controleer dan je postvak met ongewenste e-mail (spam).