Ervaringen

ERVARINGEN

Ik heb inmiddels vele mensen met uiteenlopende klachten geholpen. Lees hier wat hun ervaringen zijn.

Meer ruimte voor mezelf

Janet heeft me geleerd hoe ik meer ruimte kan maken voor mezelf. Ruimte in mijn lijf om te ademen en te ontspannen. En ruimte in mijn hoofd, door mijn niet reële gedachtes en beperkende overtuigingen op te ruimen. Ze heeft me letterlijk en figuurlijk in beweging gezet met haar oefeningen en de gesprekken die we gevoerd hebben.

Wat ik waardeer in Janet is dat ze zichzelf kwetsbaar durft op te stellen, terwijl ze tegelijkertijd professioneel blijft. Ze staat open voor het anders zijn van de ander. Haar manier van doen werkt uitnodigend en geeft je vertrouwen. En ze voelt goed aan wat je nodig hebt. De sessies sloten dan ook altijd aan op mijn behoefte van dat moment.

Als ik terugkijk naar hoe ik een jaar geleden erbij zat, dan is dat echt een wereld van verschil. Ik heb meer rust, ruimte en overzicht. En belangrijker nog, ik herken de signalen wanneer dat in gedrang komt en weet nu ook hoe ik daarmee om kan gaan.

Vrouw, 44 jaar

Tweemaal burn-out

Ook ondersteuning op het psychische vlak

Na een verkeersongeluk had ik een ernstige hersenkneuzing, pijn met ademhalen en veel spanning in mijn lichaam. Al na de eerste sessie bij Janet merkte ik verschil. Ik voelde minder pijn en meer ruimte bij het ademen.

Janet is ook heel sterk op het psychische vlak. Ze begrijpt goed waar mensen doorheen gaan en biedt een waardevolle combinatie van begrip en praktische tips om met uitdagende situaties en lastige emoties om te gaan. Door de simpele oefeningen van Janet kan ik ook in het vervolg in alledaagse situaties grip op mezelf en mijn ademhaling houden.

De methode van Janet sluit heel goed aan bij die van andere zorgverleners waarmee ze samenwerkt. Ik leerde luisteren naar de signalen van mijn lichaam en volgde daarom tegelijkertijd manuele therapie en ergotherapie. Door de gecombineerde aanpak krijgt mijn lichaam de kans om te genezen.

Vrouw, 34 jaar

Revalidatie na verkeersongeluk

Hooggevoeligheid en een gezin

Na de geboorte van ons vierde kind had ik het gevoel dat mijn keel dichtgeknepen werd. Volgens de huisarts kwam dat door stress. Ik wilde alles goed doen en goed voor onze kinderen zorgen, maar de jongste huilde veel. Ik had veel moeite met het runnen van ons gezin.

Soms gingen de klachten weg, en dan speelde het weer op, meer dan tien jaar lang. Tot ik me zo opgejaagd voelde dat ik niet meer kon ontspannen. Ik kreeg ook paniekgevoelens. Janet heeft me geleerd hoe ik kan ontspannen, waardoor ik me niet meer opgejaagd voel.

Al na vier weken was ik van mijn dichtgeknepen keel af. Het gaat nu al een half jaar bijzonder goed en ik heb nergens meer last van. Dolblij ben ik dat ik naar Janet ben gegaan, dat had ik natuurlijk veel eerder moeten doen!

De keuze om naar Janet te gaan maakte ik mede omdat zij, net als ik, een hoog gevoelig persoon is. Ze kan zich daarom goed in mij verplaatsen en aanvoelen wat ik nodig heb.

Vrouw, 44 jaar

Stressklachten door druk gezinsleven

Ik durf nu met vertrouwen mijn eigen keuzes te maken

“Less is more”, zei Janet enkele malen tegen mij. Na zo’n behandeling dacht ik wel eens: “Tsja, wat hebben we nu eigenlijk gedaan? Niet veel.” Dat was heerlijk, want in overspannen toestand kon ik er ook niet veel bij hebben. Het effect bleek groot, vooral als ik er in slaagde de oefeningen met regelmaat thuis te doen.

De eenvoudige oefeningen en de waardevolle woorden van Janet hebben mij enorm geholpen bij het herstellen van burn-outklachten. Dit heeft er in grote, ik vermoed zelfs in beslissende mate toe bijgedragen dat ik nu met vertrouwen  mijn eigen, eerlijke keuzes durf te maken. En als de gevolgen daarvan ingrijpend zijn, blijf ik nu met een goed gevoel rechtop staan, vaardig genoeg om het te veel aan spanning in het lichaam effectief te kunnen afvoeren.

Ik heb Janet in haar begeleiding ervaren als ruimte gevend, begrijpend en to-the-point. Ik had steeds het gevoel dat ze wist hoeveel ik op dat moment aankon. In die sfeer van veiligheid en vertrouwen weet Janet daarnaast wanneer ze een klein, bevestigend of soms ook confronterend duwtje kan geven. Dat doet ze op zo’n goed getimede, vriendelijke, vanzelfsprekende manier, dat het diep binnen kan komen en tot handelen aanzet.

Man, 55 jaar

Burn-out

Ik heb letterlijk weer lucht in mijn leven

Het belang van goed ademhalen kwam bij mij aan het licht nadat ik geconfronteerd werd met hartritmestoornissen. Niet alleen bij stressgerelateerde klachten kan ademtherapie een uitkomst zijn, maar ook bij veel soorten medische aandoeningen. Janet heeft mij, door middel van haar ademtherapie, letterlijk weer lucht in mijn leven gegeven.

Vrouw, 31 jaar

Hartpatiënt

Ik heb er elke dag baat bij

Treffend, zoals de adem-en ontspanningstherapie mij zelf tot het inzicht liet komen, waar de kern van mijn ademhalingsprobleem zat en dat leidde meteen tot een oplossing, waar ik nu elke dag baat bij heb.

Man, 65 jaar

Pijn op de borst

Waardevolle lessen

Heel hartelijk bedankt voor alle lessen, hulp en dat je elke keer weer voor mij klaarstond om me op te vangen.

Jongen, 15 jaar

Hyperventilatie

Na de eerste afspraak was ik sceptisch

Bij mijn eerste afspraak met Janet was ik al een aantal maanden onderweg in mijn periode van overspannenheid / burn-out. Ik was onrustig, gejaagd en ademde onregelmatig. Had watten in mijn hoofd. Na die eerste afspraak was ik sceptisch. Ik werd vergeleken met een afgebrand luciferhoutje en de oefeningen waren zo eenvoudig dat ik me niet kon voorstellen dat dit mij zou helpen. Toch werd ik in de loop van die week rustiger. De sessies die daarop volgden waren voor mij een ‘feest’ van herkenning en erkenning.

Nu doe ik elke avond voor het slapen gaan mijn ontspanningsoefeningen en weet ik op lastige momenten mijn ademhaling onder controle te krijgen. Naast dat Janet een fijn mens is, heb ik van haar geleerd om meer te ‘voelen’, meer uit mijn hoofd te zijn en dat na inspanning ontspanning komt. En daar ben ik haar dankbaar voor.

Vrouw, 44 jaar

Burn-out

In een veilige omgeving letterlijk weer op adem komen

Vrouw, 49 jaar

Hyperventilatie

Meer rust en minder fysieke klachten

Ik heb Janet leren kennen als een zeer prettig persoon met de gave om de ander goed aan te voelen. Ze leerde me dat ontspanning in eerste instantie niet per se prettig hoeft te zijn maar dat het vooral een kwestie van toelaten is.

Daarnaast vertelde ze mij, uit eigen ervaring, hoe ik om kan gaan met mijn hooggevoeligheid. Janet heeft me bewust gemaakt van de valkuilen en krachten hiervan.

Man, 30 jaar

Rugklachten en hoge ademhaling

Het heeft mij mijn energie teruggegeven

Na mijn herstel van een burn out bleef ik last houden van vermoeidheidsklachten, spierpijn, druk op de borst en spanning.  Dankzij de sessies bij Janet en de hierbij behorende oefeningen was ik binnen enkele weken weer in staat om de trap normaal op te lopen zonder verzuring te voelen in mijn beenspieren. Het heeft mij mijn energie teruggeven en een stuk bewustwording van mijn lichaam. Ik herken nu beter de signalen als ik te veel hooi op mijn vork neem en dit resulteert erin dat ik geen druk meer op mijn borst ervaar en dingen onderneem die goed voelen voor mij.

Vrouw, 32 jaar

Burn-out

Mijn buikklachten zijn een stuk minder!

Ik kwam bij Janet met PDS-klachten (spastische darm). Volgens het internet kan ademhaling hier invloed op hebben. Janet hielp mij juist meer ontspannen te ademhalen. Ik was geneigd om mijn (buik)ademhaling geforceerd te controleren. Mijn buikklachten zijn een stuk minder! Ook moedigde Janet mij met (ademhaling)oefeningen aan meer in mijn kracht te staan. Dit helpt mij op mijn werk, tijdens spannende presentaties, maar ook thuis. Janet inspireerde mij om meer voor mijn eigen ontspanning te kiezen. Alle adviezen en tips gaf ze op een hele ontspannen, warme, zachtaardige en open manier. Dankjewel Janet!

Vrouw, 30 jaar

Prikkelbare Darm Syndroom (PDS)

Ik herken de signalen van mijn lichaam

Sinds de behandeling kan ik beter met emoties omgaan en ben weer in staat om (intieme) relaties aan te gaan. Ik heb meer zelfvertrouwen en communiceer beter naar de buitenwereld. Ik ben mij meer bewust van mijzelf en voel veel meer ruimte in mijn lichaam en in mijn ademen. Het zingen gaat veel beter. De prikkels die ik ervaar vanwege mijn autisme, kan ik nu als ‘veilig’ ervaren. Mijn klachten zijn sterk verminderd. Eens in de zoveel tijd heb ik weer een afspraak om nieuwe ervaringen op te doen.

Man, 51 jaar

PDD-NOS en hyperventilatie

Het vertrouwen in mijn lichaam neemt toe

Na een auto-ongeluk heb ik een zware hersenschudding opgelopen. Ik ben vrij snel weer aan het werk gegaan en heb veel te hard gewerkt. De klachten bleven aanhouden en ik had veel last van hoofdpijn, vermoeidheid, concentratiestoornissen, duizeligheid. Zoveel dat ik na een paar weken moest stoppen met werken. Ik ervaar veel onbegrip bij mensen om mij heen, vooral bij instanties. Diverse hulptrajecten zijn in gang gezet. Deze hadden geen noemenswaardig resultaat. Bij Janet heb ik het gevoel dat ik weinig hoef uit te leggen. Begrip, handen die ondersteunen en mij momenten van loslaten doen ervaren. Dit is zo waardevol. Ik merk dat ik verander. Het vertrouwen in mijn lichaam neemt toe. Ik hoef minder controle in mijn lijf en in mijn leven en kan de situatie beter accepteren. Mijn klachten worden langzaamaan minder.

Vrouw, 49 jaar

Post-commotioneel syndroom

To the heart of the matter

She provides you with practical tools to help you move your life forward ‘beyond the burnout’, to let go of stress and deal with any emotional trauma. Her bespoke approach is very creative and highly interactive. Part therapy, part workshop, incorporating both modern and age-old techniques, you will leave every session empowered and equipped with a heightened self awareness.

Male, 45 years

Tackling the root causes of hyperventilation

Balans tussen inspanning en ontspanning (Hyperventilatie met angst- en paniekklachten)

Janet heeft mij vriendelijk en deskundig geholpen om meer grip te krijgen op mijn ademhaling door goed te luisteren en met eenvoudige, effectieve oefeningen. Dat heeft me geholpen om in mijn dagelijks leven de signalen van mijn lichaam sneller waar te nemen en dan te bepalen wat goed is om te doen. Hierdoor kan ik nu beter balans houden tussen inspanning en ontspanning. Dat de sessies -vanwege corona- via beeldbellen plaats konden vinden, vond ik heel fijn.

Vrouw, 58 jaar

Ik kan weer ontvangen (Fibromyalgie, burn-out)

Na een ernstig voorval in mijn jeugd wat mijn hele leven heeft bepaald, zat ik jarenlang vast in mijn lichaam en hoofd. Met haar grenzeloze geduld leidde Janet mij naar een plek in mijzelf waar ik tot rust kon komen. Mijn energie stroomt zoals ik nooit voor mogelijk kon houden. Ik sta weer open in contacten met anderen en ervaar Licht en Liefde uit de Hogere Bron. Ik besef nu pas dat ik – naast veel geven – veel mag ontvangen. Mijn klachten zijn verdwenen.

Vrouw, 61 jaar

Bevrijdend en heel natuurlijk (Aanhoudende duizeligheid na val)

Een handvol sessies, gebaseerd op de ‘Van Dixhoorn Methode’, waren slechts nodig om mij van mijn vage duizeligheidsklachten af te helpen die de afgelopen drie jaar een grote impact hebben gehad op mijn leven, mijn werk en mijn gezin. Ik vond Janet haar aanpak professioneel en verassend. Het leek moeilijk maar was eigenlijk heel eenvoudig: weer aanleren wat ik blijkbaar mezelf had afgeleerd te doen. Het resultaat voelt bevrijdend en heel natuurlijk. Veel dank!

Man, 55 jaar

Ik ben eindelijk van mijn (onbewuste) stress af (Steken op de borst)

Vijf jaar lang heb ik last gehad van steken op de borst. Dit bleek onbewuste stress te zijn. Janet leerde me grenzen stellen en liet me zien dat het controleren van de ademhaling essentieel is voor het wegnemen van stress. Janet heeft fijne ademhalingsoefeningen die ik toepas op momenten waarop ik stress ervaar, om zo weer tot mezelf te komen. Ook pas ik nog dagelijks de denk-methodiek van Janet toe in het kader van het stellen van mijn eigen grenzen Ontzettend bedankt voor alle hulp!

Studente, 22 jaar

De energie stroomt opnieuw (Fibromyalgie en burn-out)

Ik was doorverwezen vanwege mijn hoge ademhaling naar Janet, maar ik had nooit kunnen bedenken dat ik genezing zou ondervinden op zoveel gebieden. Mijn fibromylgieklachten en lichamelijke en mentale problemen bleken een uiting te zijn o.a. van mijn jeugd, waarin teveel van mij werd gevraagd. Ook voelde ik me veilig genoeg om voor de eerste keer te vertellen over mijn seksueel misbruik verleden. Door de verhelderende gesprekken en oefeningen, het eindeloze geduld en de oprechte betrokkenheid van Janet heb ik veel mogen loslaten. Mijn lichaam mocht een spiegel zijn van storende denkbeelden en de beperkte inname van mijn ruimte en bestaansrecht in deze wereld. Ik heb via mijn adem ervaren dat ik veel te veel gaf aan anderen en te weinig durfde te ontvangen. Maar nu voel ik me zelfverzekerd, ken en accepteer ik mijn lichaam. Door Janet’s voel-oefeningen en haar energetische Pranic Healing ervaar ik nu dat lichaam, ziel en geest één geheel is en voel ik me (weer) onderdeel van een groter geheel. De energie stroomt opnieuw; niet alleen in mijzelf maar ook in contact met anderen en met God. Ik kom van ver en ben enorm dankbaar dat ik nu ruim kan ademen, veel soepeler beweeg en nauwelijks meer klachten heb. Mijn pad strekt zich verder voor mij uit, maar er schijnt meer licht op deze weg. Zo fijn!

Vrouw, 61

Hét adres om vlot van je spanningsklachten af te komen

Ik ken Janet als partner van het CSR centrum. Janet is een zeer gewaardeerde collega in het vak, waar ik tijdens de bijscholingsdagen nog graag mee overleg. Ze is integer en straalt rust uit en heeft ontzettend veel kennis (breed georiënteerd). Ervaar je spanningsklachten en wil je hier vlot vanaf dan ben bij Janet aan het juiste adres.

Evelien Aarten, EVAA Coaching, collega

Janet heeft me bewezen dat ik wél kan ontspannen (Moeite om controle los te laten)

Ik was er altijd van overtuigd dat ik niet kon ontspannen. Het moment dat ik voelde dat ik het wél kon, zal ik niet snel vergeten. Heel emotioneel maar ontzettend prachtig! Janet is een fijne en rustige gesprekspartner. Geen berg moeilijke oefeningen maar alles in je eigen tempo. Absoluut niet zweverig, maar een echte aanrader!

Vrouw, 44 jaar

Step by step (Angst, claustrofobie)

Janet has been a wonderful coach in the past months. She helped me figure out the roots of my anxiety and stress issues, while also learning methods to deal with them myself. She took me through the process step-by-step and allowed me to work at my own pace on the issues I considered most urgent. She is patient, friendly and a very nice coach to work with.

Vrouw, 34 jaar

Al snel meer ruimte in mijn ademhaling (Burn-out, moeite met ontspannen)

Janet heeft me erg geholpen met het krijgen van inzicht in mijn burnout-proces. Zij leerde mij precies wat ik nodig had om mijn eigen gedrag te veranderen. Ook leerde ze mij dat ik ontspanning op een veel dieper niveau kon ervaren dan dat ik eerst dacht. Doordat ik benauwd was, had ik veel moeite mijn aandacht op mijn ademhaling te richten. Janet leerde mij een manier waardoor ik al snel meer ruimte kreeg in mijn ademhaling. Ik heb Janet ervaren als prettig in de omgang en begripvol. Ze kon zich goed aanpassen aan mijn energielevel, waar nog weleens pieken en dalen in zaten tijdens het traject. Als ik aan het begin van mijn burn-out naar Janet was gegaan had dit een wereld van verschil gemaakt in mijn herstel. Maar beter laat dan nooit!

Vrouw, 28 jaar

Herkenning van stress-signalen (Stress, hyperventilatie)

Blij en dankbaar dat ik deze therapie bij Janet heb gevolgd! Na het jarenlang hebben van ademhalingsklachten (hoog in ademhaling/hyperventilatie) ben ik er binnen enkele sessies bewust van geworden dat er vaak veel spanning in mijn lichaam zat. Door hier bewust van te worden, signalen te herkennen en hiernaar te handelen kan ik nu veel beter ontspannen. Hier heb ik elke dag profijt van!

Vrouw, 30 jaar

Bron van rust en ontspanning (energietekort en onvoldoende ruimte om te ademen)

Al jaren stoei ik met mijn energieniveau. Ik vermoedde dat mijn ademhaling hier een grote rol in zou kunnen spelen. Intuïtief heb ik uit verschillende websites van ademtherapeuten Janet gekozen. Zij creëert een fijne, vertrouwde sfeer waarin ik me snel op me gemak voel. Ze liet me met behulp van simpele, maar zeer effectieve bewegingen en manuele technieken ervaren dat ik zelf meer ademruimte kan creëren. Ze bracht me in contact met een bron van rust en ontspanning, en raakte daarnaast ook diepere lagen en overtuigingen aan die daaronder liggen. Dit gaf me veel inzicht, inspiratie en handvatten om hier anders mee om te gaan. Mijn grootste les is dat het ‘m voor mij vooral zit in de kleine dingen en dat ik best nog wel wat vriendelijker mag zijn voor mezelf.

Man, 35 jaar

Natuurlijker bewegen na sportverleden (Burn-out en angstaanvallen)

De oefeningen die Janet mij geeft zijn anders dan ik elders kreeg. Er ging een wereld voor mij open. Ik heb meer lucht van binnenuit en een positievere mindset. Janet is een heel prettige vrouw om mee te praten, ze geeft mij ook veel andere tips zoals leuke manieren om te bewegen, boeken om te lezen en denkt met mij mee. Ik evalueer nog graag regelmatig met haar. Deze combinatie van oefeningen en gesprekken heeft mij in beweging gezet. Na mijn turn- en dansverleden heb ik een natuurlijker beweegpatroon en ben ik minder emotioneel.

Vrouw, 46 jaar

De praktijk als een rustpunt (Burn-out)

Ik denk dat ik niet half zo sterk uit mijn burn-out was uitgekomen zonder de hulp van Janet. Gedurende de eerste maanden was zij een enorme houvast, terwijl juist alles om me heen zo instabiel voelde. De praktijk is als een rustpunt waar ik naartoe kan komen als ik er zelf niet uitkom. Ik ben Janet zeer dankbaar voor haar hulp, luisteren, oefenen, begrip, lachen, zijn. En bovenal voor de lessen die ze mij meegeeft!

Vrouw, 29 jaar

Openstaan voor intieme relatie

Na één pranic healing sessie met Janet kan ik mijn gevoelens beter verwoorden. Ik sta meer open voor het aangaan van een intieme relatie. Voor het eerst durf ik nu op date met een man die er voor mij kan zijn. Daarnaast pieker ik minder en ben spontaner. Ik geniet meer van het leven. Ik wist niet wat ik kon verwachten van een ‘healing’, maar ik heb dit over me heen laten komen. Er is iets pijnlijks uit mijn jeugd geheeld. Zo bijzonder!

Elsie, 35 jaar

Presenteren zónder stress

Ik heb altijd last gehad van ernstige nervositeit bij het spreken in het openbaar. Omdat ik lezingen geef met voornamelijk bestuurders in het publiek was dit nogal onhandig. Ook al zie ik mijzelf als een nuchter persoon, toch wilde ik ontdekken wat pranic healing voor mij zou kunnen betekenen. Het resultaat is nu, na 1 sessie, dat ik zonder spanning voor elke groep sta. En als bonus slaap ik weer als een roos.

Lisa, coach