Hyperventilatie Den Haag

Hulp bij hyperventilatie

Hyperventilatie is heel naar om mee te maken. Wanneer je je adem niet onder controle hebt, voel je je onzeker. Je mist het vertrouwen in je lichaam. 

Normaal gesproken ademt je lichaam vanzelf. Bij de inademing haal je zuurstof uit de lucht en bij de uitademing geef je koolzuur weer af. Ook als je je er niet mee bezig houd, gaat het ademen gewoon door. Als je actiever bent, heb je meer zuurstof nodig om je spieren goed te laten werken en produceer je meer koolzuur, dat uitgeademd wordt.

Wanneer je last hebt van stress, is er een toename van stresshormonen in je lichaam. Je adem versnelt, wordt korter en je voelt je benauwder. Wanneer je, na dit stressmoment niet tot échte ontspanning komt, past je ademhaling zich aan. Je krijgt dan last van vage klachten; chronische hyperventilatie.  

Symptomen chronische hyperventilatie 

 

De klachten zijn niet snel te herkennen, vaak wordt eerst onderzoek gedaan door de huisarts of specialist naar andere oorzaken. Klachten zoals duizeligheid, pijnlijke steken in de borst, gespannenheid, een waas voor de ogen, in de war zijn, een snellere of diepere ademhaling, benauwd gevoel in of rondom de borst, opgeblazen gevoel in de buik, tintelingen in de vingers, niet voldoende diep door kunnen ademen, stijfheid van vingers of armen, koude handen of voeten, bonzen van het hart en een angstig gevoel zijn typische hyperventilatieklachten. 

Hyperventilatie aanval

Een een acute aanval van hyperventilatie komt op wanneer er voor lange tijd stress in je lichaam aanwezig is. Wanneer je lichaam tussendoor niet ontspant en er nóg meer spanning bij komt, ontstaat er pijn op de borst, overslaan van het hart, paniek, gevoel van stikken, onwezenlijk gevoel desoriëntatie, angst om dood te gaan, zweten, verstijving spieren, ademnood, hoofdpijn, trillen, slap gevoel, flauwvallen, koude klamme handen, gevoelloosheid, wazig voelen, tintelingen in je lichaam. 

Oorzaak hyperventilatie

Je gedachten en emoties hebben grote invloed op je ademen. Emoties die voortkomen vanuit jouzelf, zoals onzekerheid en perfectionisme, maar ook emoties die getriggerd worden door je omgeving, zoals een hoge werkdruk. Maar wat net zo goed een grote invloed heeft op je ademen en daarmee ook weer op je gedachten en emoties, is de strakheid van je wervelkolom en een hoge spierspanning in je romp. 

 

Professionele hulp

Heb je last van hyperventilatie en belemmert het je in je dagelijks leven? Schakel dan op tijd professionele hulp in. Janet van den Broek is ademhalingscoach en stresscoach helpt je om hyperventilatie te verminderen en te voorkomen. Door middel van adem- en ontspanningstherapie, stress-en burnoutcoaching en pranic healing behandelt zij klachten, die veroorzaakt of verergerd worden door spanning.

 

Adem- en ontspanningstherapie bij hyperventilatie

Adem- en ontspanningstherapie helpt je om spanning te leren herkennen. Je leert met jouw spanning om te gaan en bewust te ontspannen. Je voelt je prettiger en functioneert beter in het dagelijks leven. Daarnaast werkt de therapie preventief. Je wordt mentaal sterker, kunt beter met stress omgaan en kunt een grotere belasting aan. Tijdens de behandeling zoek je samen met de therapeut naar de beste manier van ontspannen voor jou.

Over Janet van den Broek

Janet van den Broek is gediplomeerd adem-en ontspanningstherapeut, CSR stress- en burn-out coach en pranic healer. Zij begeleidt en behandelt al ruim 20 jaar mensen met verschillende klachten op het gebied van adem, stress en burn out. Wil jij van jouw hyperventilatieklachten af? Maak dan een afspraak. De praktijk waar zij jou helpt hyperventilatie is gevestigd in Den Haag. 

Wil een kosteloos en vrijblijvend match-gesprek? Bel 06-38 48 33 07. Ik ontmoet je graag bij mij in de praktijk.

Download de 5 geheimen van ontspanning om de home-page.

Volg me op:
LinkedIn Janet van den Broek  
Instagram Loket van Janet
Facebook Janet van den Broek

Maar bel me gerust.

 

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hyperventilatie Den Haag

hyperventilatie Den Haag