Hyperventilatie Pijnacker

Hyperventilatie Pijnacker

Wat is hyperventilatie? Hyperventilatie is letterlijk ‘overademen’. Je ademt méér dan dat je op dat moment nodig hebt. Doordat je teveel koolzuur uitademt, ontstaat er zuurstoftekort in je weefsels. Je kunt hierdoor allerlei vage klachten ervaren. Dit gebeurt meestal onbewust, maar wordt wel ergens door getriggerd. Je ademhaling is ontregelt. Hyperventilatie Pijnacker.

Hyperventilatie klachten

  • Ademhaling: ademnood, niet goed kunnen inademen, zuchten, gapen, snel buiten adem, druk op de borstkas
  • Neurologisch: hoofdpijn, tintelingen en duizeligheid, wazig zien, angst en paniek, slechter slapen, buiten de werkelijkheid staan, trillingen, fobieën, gevoelloosheid en prikkelingen in de armen en benen, verslechterde concentratie en denkvermogen/prestatie
  • Hartvaatstelsel: pijn op de borst en angina pectoris, onregelmatige hartslag, hartkloppingen, versnelde hartslag, licht in het hoofd
  • Spierstelsel: pijnlijke stijve spieren en een hoge spierspanning
  • Maagdarmstelsel: brandend maagzuur, droge mond, brok in de keel, gewoonte lucht in te slikken en te boeren, ongemak bij de lage borst en buik
  • Huid: zweten, klamme handen

Oorzaken hyperventilatie

Er kunnen verschillende oorzaken zijn voor hyperventilatie. Psychische factoren en emoties hebben een grote invloed. Maar ook lichamelijke aandoeningen zoals astma, hartfalen of bloedarmoede kunnen adembeperking geven. Ook teveel aan koffie, nicotine, aspirine of peppillen kunnen verstoring geven. 

Wanneer je zelf bewust anders gaat ademen, raak je vaak meer benauwd en maak je de kans op hyperventilatie groter. Beter is om je door een professionele therapeut te laten helpen. Janet van den Broek heeft 20 jaar ervaring met haar adem- en ontspanningstherapie. Hyperventilatie Pijnacker.

Behandeling ademklachten

Janet van den Broek leert je door eenvoudige oefeningen de spanning in het lichaam herkennen en hoe je bewust kunt ontspannen. Adem- en ontspanningstherapie heeft wellicht iets weg van yoga. Maar de therapie is meer gespecialiseerd in processen om tot gerichte ontspanning te komen. En is dus ook meer geschikt voor mensen met diverse problemen. Ook als je onbegrepen, veel of langdurige klachten hebt, kun je er snel baat bij hebben. Hyperventilatie Pijnacker.

Neem contact op

We bespreken de ervaringen die je opdoet tijdens de behandelingen en het oefenen thuis. Je ontdekt welke spanning reactie een positieve verandering geeft. Door de behandelingen krijgen we inzicht in de oorzaak en de factoren die de spanning beïnvloeden. Neem contact op voor een kennismaking. Hyperventilatie Pijnacker.

Vul het contactformulier in

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

hyperventilatie Pijnacker

Bereikbaarheid

De praktijk is gevestigd in het souterrain een monumentaal pand in het centrum van Den Haag, tegenover de Oude Kerk. Met het openbaar vervoer is de praktijk te bereiken met tram 16 (halte Gravenstraat), RandstadRail lijn 3 of 4 (halte Grote Markt) of bus 24 (halte Kneuterdijk). Kom je op de fiets? Deze kun je stallen bij Biesieklette Grote Markt, ter hoogte van Laan 8, 2512 GM. In het centrum kost parkeren in de omliggende straten overdag van 09.00uur tot 18.00uur €4,50 per uur en na zessen €2,40 per uur. De meest dichtstbijzijnde garage is Q-Park City Parking naast Hotel Ibis en tankstation Esso: ter hoogte van Laan 8, 2512 GM.

Let op! 

Als je na het invullen van het contactformulier binnen enkele werkdagen geen reactie van mij ontvangt, controleer dan je postvak met ongewenste e-mail (spam).