Stress- en burn-outcoaching

Wat is stress- en burn-outcoaching?

Wat is stress- en burn-outcoaching?
Stress en burn-out

Stress- en burn-outcoaching is voor iedereen die last heeft van stress en hierdoor fysieke, mentale, emotionele en/of gedragsmatige klachten heeft. Op een zeker moment helpt enkel rust nemen niet meer. Dan zit je er middenin en weet je niet goed meer hoe te herstellen. Misschien merk je wel dat je tegen het randje aan zit en dreigt uit te vallen. Zonder een goed herstel worden de klachten erger.

Inzicht in de oorzaak

Stress en burn-outcoaching is erop gericht jou duidelijkheid en inzicht te geven. Waarom reageert mijn lichaam op deze manier? Wat moet ik doen als ik mij zo slecht kan concentreren? Door praktische handvatten ontdek je hoe je zelf kunt werken aan jouw herstel. Daardoor krijg je meer energie, kun je meer aan kom je weer in balans. Deze coaching biedt heldere inzichten die je direct kunt toepassen in jouw dagelijks leven. Als erkend coach pas ik de CSR-Methode toe. Hierover lees je meer bij Werkwijze stress- en burnout-coaching.

Duurzaam herstel

Door eerst te werken aan het verbeteren van je lichamelijke herstelvermogen, neemt jouw energie toe. Wanneer je je beter voelt, gaan we samen ontdekken hoe je beter om kunt gaan met jezelf. Met professionele begeleiding leer je rekening te houden met jouw behoeften op het gebied ‘persoonlijk, privé en werk’. Je ontdekt je eigen gebruiksaanwijzing om te voorkomen dat de klachten terugkomen. Zelfstandig.

Re-integratie

Wanneer je door je klachten niet meer werkzaam bent, help ik jou om weer terug te keren naar jouw oude of een nieuwe werksituatie. Het moment van (her)intreden is bepalend voor jouw verdere herstel. Ook begeleid ik je in je contact met de werkgever of de bedrijfsarts.