Stress Leiderdorp

Stress Leiderdorp

Stress of spanning heeft een grote invloed op je leven. Je kunt er allerlei lichamelijke en psychische klachten van krijgen. Stress is helaas niet te voorkomen. Iedereen krijgt er van tijd tot tijd mee te maken. Het hangt van je persoonlijkheid af hoe je op stress reageert. De één is nu eenmaal relaxter dan de ander. Je kunt stress krijgen door problemen thuis of op je werk. Je hebt bijvoorbeeld relatieproblemen, geldzorgen of een conflict met een collega. Als de spanning langer duurt of er komen meer stressfactoren bij, kan stress uitlopen op een burn-out. In dat geval heb je de stress zo lang genegeerd dat je volledig opgebrand bent geraakt. Stress Leiderdorp.

Wat kun je zelf doen als je stress ervaart?

Het is belangrijk om stress in je leven te onderkennen. Dan kun je er ook iets aan doen. De omstandigheden heb je niet onder controle. Toch kun je wel leren op welke manier je daar het beste op kunt reageren. Stress zorgt ervoor dat je uit balans raakt. Daarom kan het helpen om eens voor jezelf op een rijtje te zetten wat jouw stressfactoren zijn, maar ook welke dingen je juist energie geven. Blijf er niet alleen mee lopen, maar praat erover met iemand uit je omgeving, die je vertrouwt.

Piekerlijst

Je hoofd kan zo vol zitten, dat je je nauwelijks op andere dingen kunt concentreren. Je bent constant bezig met de stress in je leven. Dag en nacht malen die lastige situaties door je gedachten. Een handige manier om deze piekergedachten uit je hoofd te krijgen, is om ze op te schrijven. Maak een volledige lijst van alles waarover je piekert. Dat geeft vaak al meer rust en duidelijkheid. Zorg vooral ook goed voor jezelf. Daarbij hoort gezond eten, voldoende bewegen en regelmatig ontspanning zoeken. Ontspanningsoefeningen kunnen je helpen om de stress te verminderen. Het fysieke herstel is nodig om mentaal sterker te kunnen worden.

Hulp bij stressklachten

Heb je het gevoel dat de spanning steeds meer je leven gaat beheersen? Of ervaar je lichamelijke, mentale, emotionele of gedragsmatige klachten als gevolg van de stress? Trek dan op tijd aan de bel voor hulp. Janet van den Broek geeft stress- en burn-out coaching, die je meer duidelijkheid en inzicht geeft in de stress die je ervaart. Met praktische handvatten werk je aan het verminderen van de stress en het herstel ervan. Hierdoor krijg je meer balans in je leven en kom je sterker in je schoenen te staan. Dat heeft ook weer een preventieve werking. Zo kun je stressklachten in de toekomst eerder herkennen en voorkomen.

Wat is stress- en burn-out coaching?

Stress heeft grote gevolgen voor je lichamelijk welzijn. Daarom werk je eerst aan het lichamelijk herstel. Hierdoor ga je je beter voelen en komt er ruimte om te ontdekken hoe je beter om kunt gaan met jezelf. Je leert als het ware je eigen gebruiksaanwijzing kennen, zodat je beter rekening gaat houden met je behoeften op persoonlijk vlak, in je privé leven en op je werk. Als je door je stressklachten thuis bent komen te zitten, wordt je begeleid om weer op een goede manier aan het werk te gaan. Daarbij hoort ook het contact met je werkgever en de bedrijfsarts.

Janet van den Broek

Janet van den Broek is gediplomeerd adem- en ontspanningstherapeut, CSR stress- en burn-out coach en oefentherapeut Ceasar. Ze coacht al meer dan 15 jaar mensen met hulpvragen op het gebied van adem, houding en bewegingsapparaat. Daarnaast helpt ze mensen met psychische klachten. Wil jij beter leren omgaan met stress? Neem dan snel contact op voor een vrijblijvende kennismaking. Het kan je leven zomaar veranderen.

Volg ons ook via Facebook

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

stress Den Haag

 

hyperventilatie Den Haag