Wat is adem- en ontspanningstherapie?

Wat is adem- en ontspanningstherapie?

Adem- en ontspanningstherapie
Spanningsklachten

Adem- en ontspanningstherapie is voor iedereen die klachten heeft die worden veroorzaakt of verergerd door spanningen. Bijvoorbeeld door werk, ziekte of de drukte van het dagelijks leven. Je bent misschien gewend geraakt aan de spanning. Dit kun je een tijd volhouden. Maar zonder rust en ontspanning kunnen er allerlei klachten ontstaan.

Oefenen in ontspannen

Adem- en ontspanningstherapie leert je onnodige spanning verminderen. Met professionele begeleiding ben je er vaak sneller en gemakkelijker vanaf dan wanneer je het zelf probeert. Door gerichte lessen leer je de spanning in je lichaam herkennen en leer je hoe je bewust kunt ontspannen. Daardoor voel je je beter, kun je meer aan en de kans op lichamelijke klachten wordt kleiner. De therapie biedt eenvoudige oefeningen. Deze sluiten nauw aan bij normale houdingen en bewegingen in het dagelijks leven.

Geschikt voor iedereen

Adem- en ontspanningstherapie heeft wellicht iets weg van yoga. Maar de therapie is meer gespecialiseerd in processen om tot gerichte ontspanning te komen. En is dus ook meer geschikt voor mensen met diverse problemen. Ook als je onbegrepen, veel of langdurige klachten hebt, kun je er snel baat bij hebben.