Werkwijze stress- en burn-outcoaching

Werkwijze stress- en burn-outcoaching

Werkwijze bij stress- en burn-outcoaching
Energie check-up

Voorafgaand aan onze eerste afspraak vraag ik je om één of meerdere online vragenlijsten in te vullen. Dit kun je thuis achter je eigen computer doen. De vragenlijsten gaan over jouw klachten in de afgelopen weken. Tijdens de intake bespreken we jouw ingevulde vragenlijsten en ontdek je in welke fase van het proces jij zit. In een veilige setting geef ik jou adviezen hoe je jezelf kunt oefenen in doen wat op dit moment nodig is. Je zult merken dat je je zekerder gaat voelen in je lichaam. En dat je meer kunt ontspannen. Dat zijn jouw eerste stappen naar herstel.

Haalbaar doel

Iedereen is uniek. Daarom stellen we samen een doel op dat voor jou haalbaar is. Welke verandering in jouw leefwijze/ gedragspatroon geeft jou rust? Welk inzicht stopt het roofbouwproces op jouw systeem? Samen onderzoeken we welke factoren jou belemmeren in jouw herstelproces. En samen brengen we hier verandering in, zodat je jouw eigen kracht weer ontdekt.

CSR-methode: Chronic Stress Reversal

In mijn stress- en burn-out coaching pas ik de CSR-Methode toe. ‘CSR’ staat voor Chronic Stress Reversal: het terugdraaien van de ziekmakende effecten van stress. Deze methode is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Sinds lange tijd is aangetoond dat lichamelijke mechanismen verstoord raken door overbelasting. Pas als dit wordt aangepakt is herstel mogelijk. Eerst fysiek herstel, dan mentaal herstel.

Herstel op drie niveaus

Als erkend CSR-coach pak ik stress- en burn-outklachten op drie niveaus aan: lichamelijk, psychisch en gedragsmatig. Dit maakt dat er een bewezen sneller en effectiever herstel is dan wanneer slechts één van deze niveaus wordt behandeld. Deze aanpak lijkt wellicht wat op psychotherapie. Maar CSR-coaching is meer gericht op praktisch herstel en verandering op dit moment. Dit maakt deze methode meer geschikt voor mensen met klachten op alle drie de niveaus.

Wat als herstel niet op gang komt?

Blijven je klachten aanhouden? Dan kunnen er andere oorzaken zijn. Meestal wordt tijdens de behandeling duidelijk wat jouw herstel belemmert. Ik stuur je dan zo gericht mogelijk door naar een andere professionele zorgverlener. Daarvoor beschik ik over een ruim netwerk van paramedici, artsen en andere zorgverleners die jou verder kunnen helpen.

Praktisch en op maat

De afspraken voor stress- en burn-out coaching vinden plaats bij mij in de praktijk in Den Haag, telefonisch of via Skype. Hoe vaak we afspreken en op welke manier bepaal je zelf, op een manier die voor jou prettig voelt.