Workshop: Een andere kijk op burn-out

Workshop: Een andere kijk op burn-out

Preventie en herstel op de werkvloer

Heb je te maken met werknemers die regelmatig ‘griep-verschijnselen’ vertonen? Vind je het lastig te beoordelen of werknemers last hebben van stress, overspannenheid of een burn-out? Wil je weten hoe je burn-out op de werkvloer kunt behandelen en voorkomen? Dan is deze workshop voor jou!

Ontdek de rol van je lichaam

Werkstress is anno nu beroepsziekte nummer één. Vaak wordt het gezien als een collectieve trend of een mentaal probleem. Maar is dat ook zo? Als professional op het gebied van het behandelen van spanningsklachten en erkend CSR® stresscoach ontmoet ik veel mensen die moeite hebben met ontspannen. In mijn praktijk voor adem- en ontspanningstherapie en stress- en burn-outcoaching zie ik hoe belangrijk de rol van het lichaam is in het voorkomen en het behandelen hiervan. Ik ben ervan overtuigd dat wanneer je meer inzicht hebt in je eigen reacties op (ont-)spanning en hier iets mee doet, je je snel beter voelt.

Deze workshop is voor leidinggevenden, HR-managers en bedrijfsartsen die alles willen weten over burn-out, maar die vooral willen leren hoe zij de duurzame inzetbaarheid van hun werknemers kunnen vergroten. Naast workshops bied ik ook gecertificeerde stress- en burn-outcoaching op individuele basis aan.Klik hier voor meer informatie

Na deze workshop:

  • Heb je een goed beeld van wat burn-out precies is. Factoren die meespelen in het ontstaan hiervan zijn jou nu bekend.
  • Kun je spannings- en burn-out klachten in jouw (werk)omgeving (sneller) herkennen.
  • Ben je je bewust van jouw manier van omgaan met mensen met spanningsklachten. Je kunt je eigen positieve eigenschappen inzetten om werknemers te begeleiden, maar weet je ook hoe je dingen anders kunt aanpakken.
  • Ben je op de hoogte van trajecten om burn-out te voorkomen en te behandelen op de werkvloer. Met het uiteindelijke resultaat dat werknemers zich beter voelen en de kans op ziekteverzuim minder wordt.
  • Facts and figures over burn-out.
  • We gaan op onderzoek uit. Aan de hand van praktijkvoorbeelden gaan we met elkaar in gesprek. Vragen als Wat heeft invloed op het ontstaan van burn-out? en Wat helpt mensen met deze klachten? komen aan bod.
  • Halverwege de middag doen we ontspanningsoefeningom zelf te ontdekken wat de invloed van ontspanning is op lichaam en geest.
  • Tijdens een moment van zelfreflectie overdenk je je eigen handelen: Hoe kan ik zelf bijdragen aan het sneller herstel van de werknemer?
  • Tenslotte bespreken we de trajecten om burn-out te voorkomen en te behandelen.

De workshop ‘Een andere kijk op burn-out’ duurt een dagdeel (4 uur) en wordt op locatie gegeven voor minimaal 3 en maximaal 10 deelnemers.